Noodlesoep

  • 0

Heel mijn leven zeg ik al dat ik niet van Chinees eten hou. Nu ik in China ben geweest, weet ik twee dingen: ik hou wel van Chinees eten en het eten wat in Nederland het stempel ‘Chinees’ heeft is iets anders dan wat ze in China eten. Tijdens mijn reis in China aten we vaak noodlesoep, wat door de Chinezen wordt omschreven als simpele lunch. De noodlesoep is in China dus in feite wat de boterham kaas is in Nederland.

In elke supermarkt in China kun je van die kant en klaar noodles kopen, waar je enkel heet water aan toe hoeft te voegen. Dat hete water is sowieso iets waar de Chinezen van houden. Ze drinken namelijk geen koud water, maar alleen heet water. Bij de drinkwaterpunten op treinstations en in de trein komt er dan ook enkel heet water uit de kraan. Handig voor die kant-en-klaar noodles, maar zoals we hopelijk met Kruimels & Kaneel wel een beetje duidelijk hebben gemaakt: we houden niet zo van kant-en-klaar. Gelukkig zijn er in China ook overal kleine eettentjes waar je ‘verse’ noodlesoep kunt eten. Lekker!

Ik heb de ingrediënten voor deze noodlesoep zoveel mogelijk gebaseerd op wat ik in China heb gegeten, met wel één duidelijk verschil. In China houden ze erg van varkensbouillon, en ik niet zo. Ik heb dus groentebouillon gebruikt. Je mag zelf kiezen welke bouillon je gebruikt. En je kunt ook nog dingen toevoegen. In China heb ik bijvoorbeeld noodlesoep gegeten met pinda’s er in (erg leuk om die met de eetstokjes eruit te vissen) of met een gebakken eitje.

Dit recept is voor ongeveer 4 kommen soep.

noodlesoep

1. Snijd de knoflook en de gember fijn. Verhit olie in een pan en fruit hierin de knoflook en gember. Snijd champignons in plakjes. Bak deze met de knoflook en gember mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
2. Maak de noodles volgens de verpakking klaar.
3. Snijd de chinese kool in dunne reepjes of stukjes en voeg deze aan de soep toe. Laat het geheel nog even doorkoken. Snijd de bosuitjes in stukjes en voeg deze op het laatst toe. Breng de soep op smaak met peper en zout.
4. Verdeel de noodles over de soepkommen, giet er de soep over.

Deze soep wordt door de Chinezen met stokjes gegeten. Succes en eet smakkelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.