Het ‘zomerfruitseizoen’ met bergen pruimen, aardbeien en nectarines loopt helaas alweer op z’n eind. Om tijdens het lekkere nazomerweer het zomerse gevoel nog even vast te houden, raad ik je aan deze cake te maken. Snel en superlekker!
De cake is eigenlijk niet zo heel speciaal, maar dat hoeft ook niet aangezien het bij deze nectarinecake natuurlijk om de nectarines draait. Door de schijven nectarine mee te bakken, worden ze lekker zacht en ze zakken tijdens het bakken een beetje in de cake. Het resultaat moet je gewoon proeven.
Dat is ook eigenlijk het enige wat ik nog over dit recept wil zeggen: maak ‘m gewoon!
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een brownievorm in met boter of bekleed ‘m met bakpapier.
- Mix de boter met de suiker tot een zacht en romig geheel. Voeg de vanille-essence toe en mix de eieren er een voor een door.
- Schep de kwark door het beslag en spatel vervolgens de bloem erdoorheen. Schenk het beslag in de vorm.
- Halveer de nectarines, verwijder de pit en snijd ze in partjes. Leg de partjes in het beslag en bak de cake in 25-35 minuten bruin en gaar.
Leave a Reply