nacho-salade

Nacho-salade

  • 1

Gisteren vond ik gehakt in mijn vriezer. Aangezien ik niet meer wist dat ik dat in de vriezer had gestopt (laat staan wanneer), leek het me een goed plan om dat maar eens op te gaan eten. Vandaag moest ik bedenken wat ik van dat gehakt ging maken. Ik dacht meteen aan empanadas, want die vind ik errug lekker. Maar daar zitten niet echt groenten in en daar had ik wel zin in. En toen had ik opeens het meest briljante idee ooit (al zeg ik het zelf): een nacho-salade!

Soms duurt het best lang voor je een goed recept hebt. Dan moet je iets een paar keer maken tot het perfect is. Dit recept had ik heel snel bedacht en ben zo enthousiast dat ik het meteen wil delen. Even voor de duidelijk: dit was mijn avondeten, van een uurtje geleden. Verser kan niet!

De basis lijkt op de inhoud van de empanadas: gehakt met tomatenpuree en kruiden (het lekkerste ooit). Voeg daar sla, tomaat, ui, mais, kikkererwten (of zwarte bonen, maar daar hou ik niet zo van), geraspte kaas en verkruimelde nacho- of tortillachips aan toe en je hebt een geweldig goede salade. En het ziet er ook nog als een feestje uit door al die kleuren. Ik ben nog aan het nagenieten 🙂

nacho salade.jpg

  1. Bak het gehakt rul. Voeg naar smaak de kruiden toe. Hou je van pittig, voeg dan ook chilipoeder toe.
  2. Voeg de tomatenpuree en een klein scheutje water toe aan het gehakt en laat het geheel nog een paar minuten garen.
  3. Snijd ondertussen de tomaat, ui en sla in stukjes.
  4. Verdeel de sla, ui, tomaat, mais, kikkererwten (of bonen) en gehakt over vier borden. Garneer met geraspte kaas en verkruimelde nacho- of tortillachips.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.