Muffins met jam

  • 0

Ik hou van muffins. Leuk om te maken en nog lekkerder om op te eten. Er staan ondertussen ook al best veel muffin-recepten op Kruimels & Kaneel (zie onder het kopje recepten – zoet – muffins voor alle recepten), maar er kunnen er nog best een paar bij. Deze keer muffins die gevuld zijn met jam. Van de buitenkant zie je jam niet, dus dat is een leuke verrassing bij het eten 🙂

Het fijne van deze muffins is dat je zelf bepaalt welke smaak de muffins krijgen. De jam kies je namelijk zelf: aardbeien-, abrikozen- of bramenjam, het kan allemaal. Zelf heb ik aalbessenjam gebruikt, die door mijn zusje is gemaakt. Om je vingers bij af te likken zo lekker!

Dit recept is voor 12 muffins.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een muffinbakvorm in of gebruik muffinvormpjes (tip: gebruik siliconenvormpjes, die kun je hergebruiken!).
  2. Mix de suiker met de boter. Voeg het ei toe en klop goed door. Voeg daarna de melk en het vanille-extract toe.
  3. Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe en mix tot een glad beslag.
  4. Vul de muffinvormpjes met 2/3 van het beslag. Verdeel de jam over de muffins, in het midden van het muffinbeslag. Verdeel daarna de rest van het beslag over de vormpjes, zodat de jam bedekt is. Strooi om het af te maken nog wat suiker over het beslag in de vormpjes.
  5. Zet de muffins 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de muffins afkoelen op een rooster.

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.