mueslirepen

Mueslirepen

  • 0

Als je eenmaal zelfgemaakte mueslirepen gehad hebt, zul je de repen uit de winkel nooit meer echt lekker vinden. Denk dus even goed na of je dat er voor over hebt 🙂

Het fijne aan onderstaand recept is dat je precies toe kant voegen wat je zelf lekker vindt. Daardoor kun je dus altijd een mueslireep maken met jouw lievelingssmaak.

De mueslirepen die op de foto staan hebben ongeveer 25 minuten in de oven gezeten en waren daardoor behoorlijk bruin en knapperig. Meestal zijn mueslirepen nog een beetje plakkerig, als je dat lekkerder vindt, kun je de mueslirepen na ongeveer 20 minuten uit de oven halen.

Mueslirepen

  1. Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een ovenschaal of brownievorm met bakpapier.
  2. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Doe de rietsuiker en de honing erbij en roer tot alles opgelost is.
  3. Doe de havervlokken, de muesli en de andere ingrediënten in een kom en schenk het botermengsel erbij. Roer goed tot alle droge ingrediënten bedekt zijn. Schud het havermengsel in de bakvorm en druk het goed aan. (Bijvoorbeeld met de bolle kant van een houten lepel.)
  4. Bak de mueslireep in ongeveer 20 minuten goudbruin. Haal uit de oven en snijd met een mes rechthoeken van de mueslikoek. Laat de gesneden koek in de vorm afkoelen. Als de koek helemaal afgekoeld is kun je de mueslireep in de voorgesneden stukken breken.

In een afgesloten trommel zijn de repen nog ongeveer een week goed.

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.