Mocktail peer-honing-vanille

  • 1

Het is een nieuw jaar! Voor mij persoonlijk een nieuwe start, maar ook een nieuwe start op Kruimels & Kaneel. Het lettertype wat we gebruikten op de website was niet echt heel goed leesbaar, dus dat is aangepast met een strak nieuw logo en nieuw lettertype op de receptenplaatjes. Ik ben er blij mee en hopelijk jullie ook. Deze nieuwe start vieren we met een lekkere mocktail met peer, honing en vanille.

Het perensap van dit drankje combineert heel goed met de honing en vanille, waardoor het echt lekker en bijzonder smaakt. De vanille geeft het net een wat zachtere smaak. Om dit drankje te maken moet je een honing-vanille-siroop maken, omdat de honing anders niet oplost in het koude perensap. Misschien iets meer werk, maar de siroop schenk je in een mooi flesje (tip: maak meer dan in het recept staat) en dan kun je er meerdere mocktails van maken.

Dit drankje is zonder alcohol, omdat ik alcohol niet zo nodig vind. Wil je toch alcohol? Vervang het perensap dan door perencider, of vervang het bubbeltjeswater (deels) door een mousserende wijn zoals prosecco. In het recept staan ijsblokjes, maar ik begrijp als je die nu achterwege laat vanwege het, alhoewel zachte, winterweer. Het takje tijm is, naast dat het ook wat smaak afgeeft, met name voor de versiering. Het recept is voor 4 mocktails.

Op het nieuwe jaar!

  1. Doe de 80 ml water (mag ook iets meer zijn) in een pannetje samen met de honing en het vanille-extract (mag ook vanille-essence zijn). Zet het pannetje op het vuur en laat de honing oplossen in het water. Wanneer het opgelost is, is het klaar. Laat de siroop afkoelen.
  2. Verdeel de honing-vanille-siroop over 4 glazen en giet hier 1/3 perensap en 2/3 bubbeltjeswater bij en roer de mocktail even door.
  3. Maak af met ijsblokjes en een takje tijm.

Proost!

Leave a Reply

Your email address will not be published.