Mexicaanse quinoa

  • 0

Het zijn rare tijden. Een virus teistert de wereld. Houd genoeg afstand van elkaar en werk thuis waar mogelijk. Gelukkig staan je keukenkastjes vol met etenswaar die je uit gekkigheid gehamsterd hebt. Maar wat moet je met al die blikken bonen, mais en tomatenblokjes? Nou, deze Mexicaanse quinoa maken! Dit recept maak je met enkel houdbare producten, dus ideaal voor je thuis-isolatie.

Het recept is gebaseerd op een recept van mijn broertje. Allereerst was ik een beetje verbaasd, een veganistisch recept met quinoa? Niet direct een recept wat ik bij mijn broertje vind passen… Maar bij het koken werd het me meteen duidelijk: dit is echt een supersimpel recept, want alles gaat in één pan en je hoeft niet veel te doen. En het eindresultaat is superlekker! In het originele recept zitten iets meer verse producten, zoals stukjes avocado er op het eind doorheen (tip voor als je nog wel naar de supermarkt kunt).

Succes iedereen met thuisblijven. En beterschap en gezondheid aan iedereen die ziek is (of het nou corona of iets anders is).

mexicaanse quinoa

  1. Snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een (hapjes)pan en fruit hierin de knoflook.
  2. Voeg de tomatenblokjes, afgespoelde zwarte bonen, mais, quinoa en groentebouillon toe. Breng op smaak met komijn, paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout. Roer door en breng aan de kook.
  3. Zet het vuur lager zodra het kookt en laat doorpruttelen tot al het vocht is verdampt. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.