Meloensalade

  • 0

Niets is lekkerder dan een stuk meloen in de zomer: heerlijk zoet en goed voor de dorst.  Helaas komen meloenen alleen in ‘grootverpakking’. Het is wat anders dan een appel, banaan of peer die je in één keer opeet. Snijd je de meloen aan, dan heb je meteen heel veel… meloen. Een goed idee dus om de meloen te verwerken in een salade. Het maakt niet uit welke meloen je gebruikt. Galia, cantaloupe of watermeloen: het kan allemaal en het is allemaal lekker.

Vroeger aten we met Kerst bijna standaard als voorafje meloen met rauwe ham. Een klassieke combinatie vanwege een simpele reden: het zoute van de ham gaat heel goed samen met het zoete van de meloen. Vandaar ook de rauwe ham in deze salade. De feta en munt maken de salade fris en zomers. Ik ben zelf niet zo van de saladedressings dus dat heb ik in deze salade puur gehouden door er honing over te druppelen. Wil je wel liever een ‘echte’ dressing, meng dan bijvoorbeeld honing met wat balsamicoazijn en olijfolie.

Je kunt deze salade eten als voorafje, bijgerecht of maaltijdsalade. Gezien de hoeveelheden van de ingrediënten dan verschillen, heb ik geen gewichten e.d. in het recept gezet. Dus doe het op gevoel, je kunt de verhoudingen dan ook zo maken zoals jij het lekker vindt!

meloensaladeSnijd de meloen in blokjes. Meng de meloen met de rucola. Verkruimel de feta en verdeel samen met de rauwe ham en muntblaadjes (in stukjes) over de salade. Serveer de salade met honing als dressing.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.