Mangochutney

  • 1

Kip en mango vind ik een lekkere combinatie. Ik eet graag een kipburger met stukjes mango en rucola. Alleen eet het zo vervelend, omdat de stukken mango de hele tijd uit het broodje glijden. Daar moest iets op verzonnen worden en dat is deze mangochutney geworden. Ik kan er nog steeds niet over uit hoe lekker mangochutney is en dat ik het niet eerder heb ontdekt. Het is minder zoet dan pure mango, maar er zit zo veel smaak aan! Ik ben enthousiast en ik hoop jullie ook nadat jullie deze mangochutney gemaakt hebben.

Chutney komt oorspronkelijk uit de Indiase en Pakistaanse keuken en is een soort jam die gerechten extra smaak geeft. Deze mangochutney is naast lekker met kip, ook een lekkere smaakmaker bij Aziatische gerechten zoals curry of bij een blokje kaas.

Nog meer zin in mango? Maak dan deze mango mojito!

  1. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit olie in een steelpan en fruit hierin de ui en knoflook samen met de geraspte gember.
  2. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg dit samen met de honing en azijn toe aan de pan. Roer even door.
  3. Breng op smaak met de kruiden en laat het geheel 15 minuten pruttelen op een zacht vuur. Roer af en toe door en maak met een houten lepel de mangostukjes kapot.
  4. Schep de mangochutney in een schone pot (of meerdere potjes). Laat afkoelen en bewaar daarna de mangochutney tot gebruik in de koelkast. Ongeopend kun je de mangochutney enkele weken bewaren.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.