Mango mojito

  • 0

Nederland kleurt rood, de festivals en feestjes zijn weer afgelast. Niet getreurd, met deze mango mojito maak je er gewoon thuis een feestje van! Deze cocktail (of mocktail, de alcohol is optioneel) smaakt lekker fris en tropisch. Ga in het zonnetje zitten, zet wat gezellige feestmuziek op en geniet van deze mango mojito!

Deze variant van de mojito heb ik voor het eerst gedronken op Isla Isabela, het grootste eiland van de Galapagoseilanden. Na een dagje kajakken en snorkelen (met zeeschildpadden, zeeleguanen en zelfs een pinguïn), hebben we op het strand de zonsondergang bekeken genietend van mango mojito’s. Het lijkt al zo lang geleden, maar het is nog maar 1,5 jaar terug. Hopelijk kunnen we snel weer genieten van mango mojito’s in verre oorden, nu moeten we het voorlopig nog met eentje thuis doen.

Deze mango mojito heeft dezelfde ingrediënten als een ‘gewone’ mojito, alleen is de rietsuiker vervangen door gepureerde mango. In plaats van mangopuree kun je ook mangosiroop of mangosap gebruiken.

Onderstaand recept is voor 4 mango mojito’s.

  1. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in stukjes en pureer.
  2. Verdeel de muntblaadjes over de glazen (mogen er ook meer dan 4 per glas zijn). Doe hier limoensap bij (een halve limoen per glas). Morzel de munt fijn met een stamper of gebruik een houten lepel, zodat de muntsmaak vrij komt.
  3. Verdeel de mangopuree over de glazen. Voeg  prikwater, eventueel een scheut rum, en ijsblokjes toe.

Enjoy!

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.