Mango lassi

  • 2

Als je nu naar buiten kijkt, dan lijkt het zomer. De zon schijnt! Helaas is het nog te koud om zonder jas naar buiten te kunnen. Om het zomerse gevoel toch wat te versterken, deel ik graag met jullie het recept voor een heerlijk zonnig drankje: de mango lassi.

Deze smoothie komt oorspronkelijk uit India en wordt gemaakt van mango, yoghurt en ijs(blokjes). Toen ik twee jaar geleden in India was, wilde ik dit drankje graag drinken. Het stond in elk restaurant op de kaart, maar helaas was het, met het oog op voedselveiligheid, niet overal verstandig om te drinken. Op een locatie waar ze met zekerheid water uit flessen gebruikten in plaats van water uit de kraan, kon ik het eindelijk proeven. Na al het pittige Indiase eten smaakte de mango lassi heerlijk!

Onderstaand recept is mijn versie van de mango lassi. Ik heb gekozen voor kokosmelk, omdat de lassi daar nog tropischer (en lekkerder) van wordt. Als je echt de zomer in je bol hebt, voeg dan ijsklontjes toe aan de mango lassi. Het drankje is dan lekker verkoelend. Onderstaand recept is voor ongeveer twee glazen.

mango lassi

Schil de mango en snijd in stukken. Doe de mango samen met de yoghurt, kokosmelk en kardemom in een blender en mix. Serveer (als het echt warm is) met ijsklontjes.

 

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.