mac n cheese met courgette

Mac & cheese met courgette

  • 0

Ik kom net terug uit Amerika en nu zit ik boordevol ongezonde eetinspiratie. Gecombineerd met mijn courgetteplanten die goed bezig zijn met produceren, ben ik tot onderstaand recept gekomen: mac & cheese met courgette.

Macaroni & cheese is een ding in Amerika. Aten wij vroeger (meestal op woensdag) macaroni met rode saus en groenten, in Amerika eten ze graag macaroni met gele saus. Niets mis met kaas, maar ik mis wel wat groenten. Ondanks de courgette is de macaroni nog steeds niet supergezond, maar gelukkig wel lekker. En van lekker eten word je blij en blij zijn is ook gezond voor je (deze redenatie is ijzersterk). Geniet er dus vooral van!

De traditionele mac & cheese wordt in de oven gebakken. Dat doe ik in dit recept niet, ik maak de kaassaus gewoon in een pan op het fornuis. Dit is sneller en de toegevoegde waarde van de oven moet ik nog ontdekken. In Amerika wordt de kaassaus meestal van cheddar gemaakt. Je kunt echter elke (scherpe) kaas gebruiken. Denk daarbij aan Gruyère, Parmezaanse of Goudse kaas; of een combinatie van verschillende kazen. Ik heb deze keer voor Goudse kaas gekozen.

De oplettende kijker ziet op de foto dat ik helemaal geen macaroni heb gebruikt, maar pipe rigate. Zolang het hol van binnen is, heet het in Amerika macaroni. Gebruik dus elke soort pasta die je maar wil!

Met alle aanpassingen van het traditionele recept weet ik niet of het nog wel macaroni & cheese mag heten. Macaroni & kaas is misschien een betere naam 😉

mac n cheese met courgette

  1. Kook de pasta gaar zoals op de verpakking staat aangegeven.
  2. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Verhit de 50 gram boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  3. Voeg de bloem eetlepel voor eetlepel toe, terwijl je roert. Er moet een wat dikkere egale massa ontstaan. Voeg dan een scheut melk toe en blijf roeren. Als de melk helemaal is opgenomen, voeg je de volgende scheut melk toe. Herhaal dit tot alle melk is opgenomen en breng het aan de kook.
  4. Voeg de geraspte courgette toe en laat ongeveer 10 minuten koken op laag vuur. Voeg het zout toe.
  5. Voeg de kaas toe aan de saus en roer tot de kaas is gesmolten. Roer dan de pasta door de saus. Is de saus nog te dik, dan kun je nog wat melk toevoegen.

Enjoy!

Variatietip: je kunt er ook een lekkere pastasalade van maken door cherrytomaatjes, sla en ham aan de pasta toe te voegen!

 

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.