luchtige haverkoekjes

Luchtige haverkoekjes

  • 0

Luchtige haverkoekjes? Beetje een rare naam eigenlijk… Toch is dit de enige goede naam voor deze koekjes; de koekjes zijn namelijk zo luchtig, dat je er doorheen kunt kijken! Misschien is ‘bros’ wel een beter woord, maar dat is niet meer zo gangbaar om te gebruiken geloof ik. In elk geval, de koekjes zijn heerlijk zacht, krokant én luchtig dus!

Eigenlijk waren de koekjes een foutje, ik was van plan even snel zandkoekjes te maken, omdat er bezoek kwam. Maar ik houd ervan om te experimenteren, dus verving ik een gedeelte van het meel door havermout. Tot mijn verbazing liepen de zandkoekjes enorm uit in de oven. Ik was even bang dat ik helemaal geen koekjes bij de koffie zou hebben, maar dat viel gelukkig mee. De koekjes waren juist erg lekker! Ze werden heel dun en knapperig. Misschien waren het wel de lekkerste zelfgebakken koekjes ooit!

Luchtige haverkoekjes

  1. Doe alle ingrediënten in een kom en meng ze met je handen tot een stevig deeg (snijd of breek de boter in kleine stukjes, dat is makkelijker kneden). Rol het tot een lange worst en verpak het deeg in vershoudfolie. Leg minstens een half uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een (of meerdere) bakplaat met bakpapier.
  3. Haal het deeg uit de koelkast en snijd het in plakjes van ongeveer 5 mm dik. Leg ze (redelijk ver uit elkaar) op de bakplaat en bak de koekjes in ongeveer 12 minuten gaar en bruin.

Houd de koekjes goed in de gaten, doordat ze zo dun zijn, kunnen ze erg snel verbranden. Het is de bedoeling dat ze aan de randjes mooi bruin zijn, maar bovenop niet te donker worden.

Je kunt de koekjes niet heel lang bewaren, ongeveer 2 dagen in een goed afgesloten trommel.

Geniet van de heerlijke luchtige haverkoekjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.