linzensoep

Linzensoep

  • 0

Mijn favoriete soep van het moment? Dat is absoluut deze linzensoep! De laatste weken staat ie eigenlijk iedere week wel een keer op het menu; soms als avondeten, maar ook vaak als lunch. Juist doordeweeks, dan neem ik ‘m mee naar m’n werk want ik vind het fijn om ’s middags warm te lunchen.

Wat deze soep zo lekker maakt? Voor mij is dat de combinatie van de pittige gember, kurkuma en harissa, samen met de zachte smaak van linzen en kokos. (Ook in deze wortelsoep vind je deze combi). Daarnaast is het ook handig dat de soep eenvoudig te maken is en binnen een half uurtje op tafel staat.

Ik gebruik een mix van gele en oranje/rode linzen, omdat de soep daar een mooie lichte kleur van krijgt. Voor de smaak maakt het denk ik niet heel veel uit welke kleur linzen je gebruikt. De gele linzen komen van Ekoplaza en volgens mij kun je ze ook bij de toko vaak wel vinden.

linzensoep

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook, kurkuma en gember in kleine blokjes. Verwarm een beetje olie of boter in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, kurkuma en gember. Voeg ook de harissakruiden toe.
  2. Snijd ondertussen de wortel in grove stukken en voeg deze toe.
  3. Spoel de linzen af en voeg deze toe met ca. 1,5 liter water. Breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten rustig koken tot de wortel zacht is.
  4. Voeg de kokosmelk toe en warm even goed door.
  5. Haal de soep van het vuur en pureer tot de soep zo fijn is als je lekker vindt.

Geniet ervan, bijvoorbeeld met een stokbroodje brie erbij!

Leave a Reply

Your email address will not be published.