En alweer een recept voor een lekker zomers likeurtje; ideaal voor de lange buiten-zit-avonden die er nog massaal aan gaan komen! Deze keer een klassieker; Limoncello! Eigenlijk heeft deze drank geen uitleg nodig; hij smaakt naar citroenen en vakantie…wat wil een mens nog meer? 🙂
Gelukkig is Limoncello ook voor de nazomer en de herfst een heerlijk drankje, want het moet wel even de tijd krijgen om lekker op smaak te komen. Als je vandaag aan de slag gaat, staat je zelfgemaakte likeur over 3-4 weken op tafel. Dan is het eigenlijk zelfs nog gewoon zomer, dus geen paniek!
Wat we verder nog kwijt willen over deze Limoncello? Niet heel veel, je moet ‘m echt zelf proeven. Nog een paar wijze woorden:
Super. Lekker.
ps: je kunt de Limoncello ook gebruiken in toetjes, bijvoorbeeld deze trifle.
- Was de citroenen en schil ze. Probeer zo min mogelijk van het wit te schillen. Dit geeft een bittere smaak.
- Doe de citroenschillen in een weckpot, giet er de brandewijn bij en laat de weckpot op een koele en donkere plek 15-20 dagen staan.
- Voeg aan 450 ml water de suiker toe en breng dit aan de kook. Laat het geheel afkoelen.
- Zeef de citroenschillen uit de brandewijn. Doe de overgebleven vloeistof samen met het suikerwater in een brandschone fles. Laat dit minimaal 1 week rusten.
Geniet ervan!
Leave a Reply