Limoensiroop

  • 0

Deze zomer ben ik veel siropen zelf aan het maken. Het is leuk om te experimenteren met smaakjes. Na de rabarber-vlierbloesemsiroop deel ik nu graag het recept om zelf limoensiroop te maken. Met (prik)water en veel ijsklontjes erbij is het heerlijk dorstlessend op een mooie zomerse dag.

Siroop bestaat uit water, suiker en een smaakje. Het leuke vind ik dat je dat smaakje op verschillende manieren aan het water ‘af kan geven’ en dat het bij de ene smaak langer duurt dan bij de andere. Bij vlierbloesemsiroop laat je de vlierbloesems een nachtje trekken in het water. Bij de ginger ale siroop kook je de gember in het water en laat je het daarna nog een uurtje trekken. Deze limoensiroop is het allersnelst: 10 tot 15 seconden in de blender. Zo gemaakt dus!

De limoen gaat met schil en al in de blender. Als je te lang de blender aan zet kan de smaak bitter worden, vandaar dat het blenderen maar heel even moet!

  1. Snijd de limoenen in partjes (met schil en al) en doe dit samen met het water in een blender. Mix 10 tot 15 seconden.
  2. Giet het limoenwater door een zeef om de stukjes limoen eruit te zeven.
  3. Verwarm in een pan het limoenwater met de suiker, tot de suiker helemaal is opgelost. De siroop hoeft niet te koken.
  4. Spoel een fles af met kokend water (zodat deze brandschoon is), en giet hierin de limoensiroop. Laat afkoelen.

De limoensiroop is lekker met (prik)water, veel ijsklontjes en eventueel nog een takje munt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.