Kruimels & Kaneeltaartje

 • 0

Kruimels & Kaneel bestaat vandaag 1 jaar! En bij een verjaardag horen taartjes, vandaar dat we ons eigen taartje hebben gemaakt: het Kruimels & Kaneeltaartje. Uiteraard met kruimels… en met kaneel.

Een jaar geleden zijn we begonnen met deze website en nog steeds werken we er met veel plezier aan. Naast dat het voor ons zelf heel handig is om al onze recepten op één plek te hebben staan, is het nog leuker om te zien dat andere mensen onze recepten ook weten te vinden.

Deze Kruimels & Kaneeltaartjes zijn gebaseerd op ons allereerste recept: de Portugese taartjes. Nog steeds één van mijn favoriete recepten. Het bladerdeegbakje van dat recept is hier vervangen door ‘echt’ deeg. Nog wat kruimels er boven op en voila: een heerlijk gebakje is geboren!

Mocht je trouwens na al onze appelrecepten van vorige week nog steeds appels over hebben: je kan de custard in dit gebakje ook vervangen door appels voor een heerlijk appel-kruimelgebakje.

Kruimels en kaneel taartje

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
 2. Meng in een kom 275 gram bloem met het bakpoeder, 125 gram suiker, de kaneel en een snufje zout. Doe dan de boter en wat vanille-essence erbij en kneed met je handen (of met de keukenmachine) tot een kruimelig deeg.
 3. Verdeel het deeg in twee delen (het ene deel 1/3 en het andere deel 2/3). Kneed door het grootste deel een ei tot het deeg wat meer samenhangend is. Verdeel het deeg in 10 bolletjes van gelijke grootte. Druk een bolletje plat in je hand (of met een deegroller) en bekleed hier een ingevet bakje van de muffinbakvorm mee.
 4. De deegbakjes zullen in de oven gaan ‘groeien’ en om de vorm van het bakje te behouden, heb je blindbakvulling nodig (een soort knikkers of droge bonen). Ik heb in elk deegbakje een muffinvormpje gezet en daarin de blindbakvulling gedaan, maar je kan ook kleine stukjes bakpapier gebruiken. Zet de deegbakjes met blindbakvulling 30 minuten in de oven.
 5. Maak ondertussen de custard. Verwarm de slagroom met wat vanille-essence in een steelpannetje op het vuur. Roer regelmatig. Meng de eidooiers met 90 gram suiker en 1 eetlepel bloem. Als de slagroom kookt, giet deze dan in delen bij het eimengsel terwijl je goed door blijft roeren. Als alles gemengd is, giet je alles weer terug in het pannetje en zet het op laag vuur. Roer totdat je voelt dat de eiervla begint te binden.
 6. Verdeel de custard over de deegbakjes en strooi er het overgebleven kruimeldeeg overheen. Zet nog eens 30 minuten in de oven en smullen maar!
1 comment
 • myrna
  REPLY

  Gefeliciteerd met een jaar lang heerlijke recepten! Ik geniet van jullie schrijfstijl en natuurlijk probeer ik regelmatig één van de recepten. Op naar het volgende jubileum!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.