Krokante kikkererwten

  • 0

Kikkererwten zijn gezond. En dat is ook zo ongeveer de enige reden dat ik kikkererwten eet. Maar met dit recept komt daar verandering in: kikkererwten krokant geroosterd in de oven zijn de ideale snack en een goed alternatief voor een bak chips. Ze zijn net zo lekker, én dikke bonus nog gezond ook! Je kunt ze dus met een gerust hart eten. Na de december-feestmaand klinkt dat als muziek in de oren 🙂

Je kunt verschillende smaken toevoegen aan de kikkererwten. Vervang de citroen en rozemarijn bijvoorbeeld door een theelepel paprikapoeder, een theelepel komijn en een snuf chilipoeder voor een pittigere variant.

krokante kikkererwten

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Spoel de kikkererwten af, maak de kikkererwten droog met een schone theedoek en laat ze daarna nog even aan de lucht drogen.
  3. Verdeel de kikkererwten in één laag over de bakplaat en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven. Keer de kikkererwten halverwege om. Meng ondertussen de citroenrasp, rozemarijn (indien vers in kleine stukjes gesneden) en zeezout met een scheut olijfolie (ongeveer 2 eetlepels).
  4. Haal de kikkererwten uit de oven en meng ze met het citroen-rozemarijnmengsel. Leg de kikkererwten weer terug op de bakplaat (in één laag) en zet nog eens 10 tot 15 minuten terug in de oven tot de kikkererwten lekker krokant zijn.

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.