Koolsalade (coleslaw)

  • 0

Er zijn verschillende woorden in het (Amerikaans) Engels die afkomstig zijn van de Nederlandse taal. Zo is cookie afgeleid van koekje en waffle van wafel. Deze salade is in Amerika, maar ook hier, beter bekend als coleslaw, wat afgeleid is van het Nederlandse koolsla. Coleslaw, of koolsalade zoals ik het noem, kun je op verschillende manier maken. Witte kool in reepjes gemengd met een dressing is de basis. Ik heb er ook rode kool en wortel aan toegevoegd, want naast dat het lekker is, staat het met al die kleurtjes ook nog eens erg gezellig op tafel en op je bord.

Voor de dressing gaan we naar de andere kant van de wereld, want het idee voor de dressing komt van een Koreaans recept. De dressing, met het geheime ingrediënt kiwi, maakt deze salade heel erg lekker. Ik moet toegeven dat ik eigenlijk helemaal niet van kool hou, maar met deze dressing erbij krijg ik er geen genoeg van!

De koolsalade is lekker als bijgerecht voor bijvoorbeeld bij de barbecue, maar je kan deze koolsalade ook toevoegen aan je broodje hamburger, worst of gezond.

  1. Snijd de witte kool, rode kool en wortel in dunne reepjes. Dit kan met een mes, maar gaat gemakkelijker in de keukenmachine als je die hebt.
  2. Voor de dressing schil je de kiwi en snijd deze in blokjes. Snipper de sjalot of kleine ui. Pureer de kiwi en gesnipperde ui samen met de mayonaise en de honing tot de dressing. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  3. Meng in een kom de groenten met de dressing en klaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.