Kokoscruesli met kaneel

  • 0

Sommige dingen zijn het echt waard om even de tijd voor te nemen. Dat geldt bijvoorbeeld dubbel en dwars voor deze kokoscruesli met kaneel. Want hoewel je in de winkel ruime keuze hebt uit allerlei cruesli’s en granola’s, komt er geeneen in de buurt bij deze zelfgemaakte variant.

Normaal gesproken vind ik het erg leuk om met recepten te experimenteren en ze steeds een beetje aan te passen, maar voor deze cruesli maak ik een uitzondering. Deze samenstelling vind ik zo lekker, dat ik het zonde vind om er nog andere dingen aan toe te voegen. Voor mij is de cruesli precies zoet genoeg, precies knapperig genoeg en precies kanelig genoeg…

Toch kan ik me voorstellen dat je een iets andere smaak hebt dan ik, of dat je bepaalde ingrediënten niet in huis hebt, dus ik vind het goed als je ‘m toch een beetje aanpast. Hoewel… eigenlijk zou je deze variant ook een keer exact zo moeten maken 😉

Het is belangrijk dat je de rozijnen en de kokosvlokken pas later toevoegt, want ze zouden na 20 minuten in de oven helemaal zwart en verkoold zijn. Je kunt de kokosvlokken vinden bij de natuurwinkel (en in sommige grote supermarkten), net als de dadelstroop.

Ik ben erg benieuwd wat je ervan vindt!

kokoscruesli met kaneel

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat (of meerdere) met bakpapier.
  2. Doe de havervlokken, de havermout, het lijnzaad, het sesamzaad en de zonnebloempitten in een grote kom en meng alles door elkaar.
  3. Smelt de kokosolie (bijvoorbeeld door het in de oven te zetten die aan het opwarmen is).
  4. Meng de gesmolten kokosolie met de kaneel, het vanille-extract, de honing en de dadelstroop. Schenk het mengsel in de kom met havervlokken en meng alles goed door elkaar.
  5. Verdeel het mengsel over de bakplaat – maak de laag niet te dik, gebruik dan liever een extra bakplaat – en bak de cruesli 20-25 minuten in de oven. Schep af en toe om.
  6. Voeg de laatste 3 minuten de rozijnen en de kokosvlokken toe. Houd goed in de gaten of ze niet aanbranden.
  7. Haal de cruesli uit de oven en laat helemaal afkoelen.

Geniet ervan!

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.