kokosbollen

Kokosbollen

 • 2

Laatst was ik op zo’n foodtruckfestival (die zijn opeens overal) en daar at ik kokosbollen. Mjam, die waren zo lekker! Dat wilde ik thuis ook maken. Na enig speurwerk, wilde ik graag het makkelijkste recept proberen wat ik tegenkwam: een recept met maar drie ingrediënten. Superlekker! Eenvoud is het beste blijkt maar weer 🙂

Dit recept is door zijn eenvoud ook geschikt voor mensen die rekening moeten houden met een voedselallergie/intolerantie. De kokosbollen zijn namelijk gluten- en lactosevrij. Mocht je een ‘suikerallergie’ hebben, de suiker kan vervangen worden door één geprakte banaan. Ik heb dit zelf nog niet geprobeerd, maar het moet ook erg lekker zijn!

Bij de foodtruck kon je kiezen uit allerlei smaakjes; ze hadden bijvoorbeeld met stukjes witte chocolade of met gember en rode peper. Probeer vooral zelf uit, dat gaan wij ook nog doen!

Je kunt met onderstaande hoeveelheden ongeveer 20 bollen maken. De kokosbollen die niet meteen opgaan, kun je nog makkelijk een paar dagen tot een week bewaren in een afgesloten bakje.

kokosbollen

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Meng de kokosrasp met de suiker en de eieren.
 3. Vorm met de hand bolletjes van het deeg (het plakt een beetje) of gebruik hiervoor een ijslepel en leg ze op de bakplaat.
 4. Zet ongeveer 20 minuten in de oven tot de bovenkant bruin begint te kleuren.

Smullen maar!

11 comments
 • Monique
  REPLY

  20 bollen met deze hoeveelheid gaat niet lukken.. Zelfs met de dubbele hoeveelheid kom ik tot 14 bollen. Maar dan heb je ook echt een bol/koek.
  Neemt niet weg dat ze heerlijk zijn!

  • kruimelsenkaneel
   REPLY

   Ha Monique,

   Lekker zijn ze he? 🙂 we hebben het nog even nagelezen en het stukje over de hoeveelheden/afmetingen is een beetje onduidelijk.
   Met een ijsschep (of die grootte) krijg je inderdaad geen 20 bollen. Als je kleinere bolletjes maakt met de hand (dat deden wij), dan kom je een heel eind 🙂

   • Monique
    REPLY

    Ik gebruik de dubbele hoeveelheid plus een extra dooier en dan 100 gr. witte chocolade in brokjes er door heen. Met een ijsschep haal ik er dan 14 uit. Het halve bolletje druk ik ietsje aan. En ik bak ze ook wat langer, tot ik vind dat ze mooi van kleur zijn. Ze zijn goddelijk! En dat terwijl ik niet eens kokosmacronen lust….

 • Corien Karssenberg
  REPLY

  Ik heb het recept al een paar keer gebruikt. Wel met 150 gram kokos. Ik maak er gewoon koekjes van en ze vallen zeker in de smaak. En ze zijn heerlijk snel klaar. In mijn oven kan ik ze op 170 graden bakken. Elke oven is anders. Ik heb op mijn koor op deze koekjes getrakteerd. Heb vanavond het recept (met de link) doorgestuurd naar een van de leden.

 • An
  REPLY

  Meestal kom je recepten tegen waarbij eieren gesplitst moeten worden en alleen het eiwit geslagen wordt. Met dit recept gewoon het hele ei kloppen?

  • Kruimels & Kaneel
   REPLY

   Hoi An, je kunt inderdaad ook het ei splitsen en alleen opgeklopt eiwit gebruiken. Voor ons recept hoeft dat niet, en kun je gewoon het hele ei gebruiken. Lekker makkelijk 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.