Laatst was ik op zo’n foodtruckfestival (die zijn opeens overal) en daar at ik kokosbollen. Mjam, die waren zo lekker! Dat wilde ik thuis ook maken. Na enig speurwerk, wilde ik graag het makkelijkste recept proberen wat ik tegenkwam: een recept met maar drie ingrediënten. Superlekker! Eenvoud is het beste blijkt maar weer 🙂
Dit recept is door zijn eenvoud ook geschikt voor mensen die rekening moeten houden met een voedselallergie/intolerantie. De kokosbollen zijn namelijk gluten- en lactosevrij. Mocht je een ‘suikerallergie’ hebben, de suiker kan vervangen worden door één geprakte banaan. Ik heb dit zelf nog niet geprobeerd, maar het moet ook erg lekker zijn!
Bij de foodtruck kon je kiezen uit allerlei smaakjes; ze hadden bijvoorbeeld met stukjes witte chocolade of met gember en rode peper. Probeer vooral zelf uit, dat gaan wij ook nog doen!
Je kunt met onderstaande hoeveelheden ongeveer 20 bollen maken. De kokosbollen die niet meteen opgaan, kun je nog makkelijk een paar dagen tot een week bewaren in een afgesloten bakje.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de kokosrasp met de suiker en de eieren.
- Vorm met de hand bolletjes van het deeg (het plakt een beetje) of gebruik hiervoor een ijslepel en leg ze op de bakplaat.
- Zet ongeveer 20 minuten in de oven tot de bovenkant bruin begint te kleuren.
Smullen maar!
Monique
20 bollen met deze hoeveelheid gaat niet lukken.. Zelfs met de dubbele hoeveelheid kom ik tot 14 bollen. Maar dan heb je ook echt een bol/koek.
Neemt niet weg dat ze heerlijk zijn!