Kokosbollen met speculaas en mandarijn

  • 1

Ons recept voor kokosbollen doet het ontzettend goed. Dat snappen we: ze zijn ontzettend lekker, simpel te maken en je hebt maar drie ingrediënten nodig! Speciaal voor Sinterklaas hebben we een variant op de ‘gewone’ kokosbollen gemaakt: met speculaas en mandarijn. Laat het heerlijke avondje maar komen!

In heel veel recepten wordt citroen- of sinaasappelrasp gebruikt. Mandarijnrasp zie je bijna nooit. Gek eigenlijk, want het is echt lekker! Ik heb het recept gemaakt met de rasp van twee mandarijnen. Het smaakt dan écht naar mandarijn (lekker!), maar wil je liever dat het wat minder overheersend is, gebruik dan de rasp van 1 mandarijn. Om deze kokosbollen nog lekkerder te maken kun je ook nog kleine brokjes speculaaskoek toevoegen aan het beslag.

Onderstaand recept is voor ongeveer 20 bollen (als je bolletjes maakt van ongeveer 3 cm doorsnede).

kokosbollen-met-speculaas-en-mandarijn

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de kokosrasp met de suiker en de eieren. Voeg de mandarijnrasp en de speculaaskruiden toe.
  3. Vorm met de hand bolletjes van het deeg van ongeveer 3 cm doorsnede (het plakt een beetje). Je kunt ook bolletjes maken met behulp van een ijslepel. Leg de bollen op de bakplaat. Let op dat je ze niet te dicht op elkaar legt, de bollen groeien nog een beetje in de oven.
  4. Zet ongeveer 20 minuten in de oven tot de bovenkant bruin begint te kleuren. Heb je een ijslepel gebruikt om de bollen te maken, dan moeten ze wat langer in de oven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.