koken met karin

Koken met Karin – zónder pakjes en zakjes II

  • 0

Zo vlak voor de feestdagen willen we jullie niet alleen inspiratie geven om te koken, maar ook voor leuke kadootjes. En aangezien het uiteraard om een kookboek gaat, geven we je eigenlijk tóch ook kookinspiratie. Hoe handig is dat!?

Eigenlijk is het raar dat er boeken en blogs over verschijnen; het koken met verse ingrediënten en zonder onnodige pakjes, potjes en zakjes. Toch is er blijkbaar een heleboel vraag naar, omdat steeds meer mensen niet zonder kunnen koken. Gelukkig zijn er boeken zoals die van Karin Luiten. Met haar vrolijke, duidelijke boeken wil je voortaan alles zelf maken.

Kenmerkend voor de boeken van Karin zijn de kleur rood, de fijne teksten en de illustraties die ze van en bij de recepten maakt. In Koken zonder pakjes & zakjes II beginnen de hoofdstukken (net als in deel I) met illustraties van pakjes en zakjes uit de winkel. Met de -veelal belachelijke- ingrediëntenlijsten die erbij horen. Vervolgens geeft Karin de huis-tuin-en-keukenversie voor het gerecht, de taart of het toetje zonder alle overbodige toevoegingen.

De recepten zijn eenvoudig en worden duidelijk beschreven. Ik kook graag uit haar boek en mijn favoriet zijn vooralsnog de roze koeken. Voor meer inspiratie kun je ook op haar website terecht.

Leave a Reply

Your email address will not be published.