Koffiemuffins

  • 1

Elke dag drink ik koffie. Om te voorkomen dat ik er te afhankelijk van word, drink ik geen, of in ieder geval heel weinig, koffie als ik op reis ben. Alleen ben ik nu al heel lang niet op reis geweest (iets met corona). Nu ben ik zover dat ik niet alleen koffie wil drinken, maar het ook wil eten. Eerder hebben we een recept voor koffietaart gedeeld, maar dat is iets te feestelijk voor een gewone dag. Voor een gewone dag zijn deze koffiemuffins mijn nieuwe favoriet.

Op internet vond ik dit recept en werd blij van het aantal ingrediënten: slechts vijf. Daar hou ik van. Doordat er geen boter in zit, is het eindresultaat anders geworden dan een gewone muffin: de textuur is anders. Het lijkt ergens op een stressbal, als je er in knijpt veert ie weer terug. Is het dan wel lekker? Jazeker, ik ben zeer blij verrast door deze muffins. De muffins hebben een lekkere koffiesmaak, dus ik ben tevreden. Ik ga ze zeker veel vaker maken. Hopelijk jullie ook!

Het recept is voor 9 muffins. Je kunt ook het hele muffinbakblik gebruiken (12 muffins), dan worden de muffins wel wat kleiner. De muffins zijn een paar dagen houdbaar en je kunt ze ook prima invriezen.

1, Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe muffinvormpjes in het bakblik (tip: gebruik siliconenvormpjes, die kun je hergebruiken).
2. Meng de suiker met de eieren. Voeg de bloem, het bakpoeder en het espressopoeder toe en roer tot een glad beslag. Wanneer je koffie gebruikt, dan roer je deze door het beslag voor je de bloem en bakpoeder toevoegt.
3. Verdeel het beslag over de vormpjes en laat 15 tot 20 minuten bakken in de voorverwarmde oven. Laat de muffins afkoelen op een rooster.

Lekker met een kopje koffie 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.