Koffie ijs

  • 2

Er zijn recepten waarvan ik wou dat ik ze al veel eerder had gehad. Dit is er ook zo één. Al jaren ben ik op zoek naar lekker roomijs met koffiesmaak in de supermarkt, maar tot nu toe heb ik het niet kunnen vinden. Om zelf goed roomijs te maken heb je een ijsmachine nodig of je moet het ijs om de zoveel tijd zelf draaien om ijskristallen te voorkomen. Tenminste dat dacht ik, tot ik dit recept tegen kwam op internet. Geen ijsmachine of zelf draaien nodig en slechts drie ingrediënten! Hoe kan het dat ik niet eerder wist dat je op deze manier heerlijk romig koffie ijs kunt maken?

Eigenlijk zijn er maar twee ingrediënten nodig om het ijs te maken: slagroom en gecondenseerde melk. Het derde ingrediënt van dit recept, de oplos-espresso (en optioneel koffielikeur en nougatine), is voor de smaak. Even opkloppen en mengen, en daarna geduldig wachten tot het ijs bevroren is. Een erg makkelijk recept dus, waar je ook nog leuk mee kunt experimenteren. Je kunt met dit recept namelijk elke smaak ijs maken die je maar wilt! In plaats van koffie, kun je bijvoorbeeld gepureerd fruit, honing of pindakaas als smaak toevoegen aan het ijs. Niks is te gek, dus experimenteer er op los om tot jouw droom-ijs te komen 🙂

Dit recept is voor 750 ml roomijs.

  1. Klop de slagroom op.
  2. Meng het espressopoeder met de gecondenseerde melk. Voeg optioneel naar smaak de koffielikeur en nougatine toe.
  3. Spatel het gecondenseerde melk mengsel voorzichtig door de slagroom tot het goed gemengd is. Klop het mengsel nog wat verder op als de slagroom door het mengen weer wat minder stijf is geworden.
  4. Doe het mengsel in een vriezerbestendige bak (met of zonder deksel) en zet in de vriezer.

Na minstens 6 uur in de vriezer is je koffie ijs klaar!

Liever wat gezonder ijs? Maak dan deze aardbeienijsjes, kiwi ijsjes of bananenijs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.