Koffie-chocoladetruffels

  • 0

Waarom bestaat er niet meer chocolade met koffiesmaak? Alle soorten smaken chocolade vind je tegenwoordig in de winkel, maar de koffie-chocolade kom je niet vaak tegen. Koffie en chocolade vind ik juist zo lekker samen en ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben. En wat doe je als je iets graag wilt, maar het niet kan kopen? Juist, dan ga je zelf aan de slag! Om het simpel te houden zijn het heerlijke koffie-chocoladetruffels geworden. Erg lekker en zo gemaakt!

Deze koffie-chocoladetruffels zijn heerlijk voor bij de koffie (of thee) na het kerstdiner. De truffels vallen wel wat zwaar, dus maak kleine balletjes of eet wat minder bij het diner 🙂 Ik heb er voor gekozen de truffels in cacao te rollen (want makkelijk), maar je kan er ook voor kiezen de chocoladeballetjes door de gesmolten chocolade te halen. Met een mokkaboontje op de bovenkant heb je dan een prachtige bonbon!

Voor meer lekkere chocolaatjes inspiratie, kijk je bij deze recepten: hazelnootbonbons, zelfgemaakte after eight en fudge. Allemaal erg lekker!

  1. Verwarm de slagroom in een pannetje op het vuur tot het net niet kookt. Draai het vuur laag. Roer het espressopoeder er door.
  2. Voeg de chocolade in stukjes toe en roer goed door tot alle chocolade is gesmolten en er een egale massa is ontstaan.
  3. Giet het chocolademengsel in een bakje en zet afgedekt een paar uur in de koelkast om uit te harden.
  4. Rol van de chocolade balletjes (ja, je handen worden vies) en rol deze door de cacaopoeder. Klaar! Zo simpel is het 🙂

Fijne Kerst!

Leave a Reply

Your email address will not be published.