Klapperbrood

  • 0

Bijna vier weken ben ik in Zuidelijk Afrika geweest. Wat een fantastische reis! Prachtige natuur en overal wilde dieren. Ik kan iedereen aanraden om een keer naar Zuid-Afrika, Namibië en/of Botswana op vakantie te gaan 🙂

In Zuid-Afrika en Namibië wordt Afrikaans gesproken. Dit lijkt op Nederlands, maar is net een beetje anders. Zo kochten we in de supermarkt ‘klapper koekbrood’. We wisten niet wat het was, maar vonden het leuk klinken. Bij het eten werd meteen duidelijk dat klapper kokos was. Hadden we kunnen weten natuurlijk. Het was een erg lekker stukje cake, alhoewel het wel erg zoet was doordat het doordrenkt was met een suikersiroop.

Eenmaal thuis heb ik ook klapperbrood gemaakt (zonder de suikersiroop). Het smaakt duidelijk naar kokos, maar het heeft ergens ook wel wat weg van de smaak van een pannenkoek. Dit is met de verhouding bloem, (kokos)melk en eieren in deze cake misschien ook niet zo heel erg raar.

Hopelijk vinden jullie het klapperbrood ook erg lekker. Ik denk in ieder geval bij elke hap terug aan mijn mooie reis 🙂

Klapperbrood

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in.
  2. Meng de boter met de suiker. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed door. Roer de vanille-essence en kokosmelk er door.
  3. Meng de bloem met het bakpoeder, het zout en de kokos. Roer dit door het eiermengsel tot een egaal beslag.
  4. Doe het beslag in de cakevorm en zet ongeveer een uur in de oven. Het klapperbrood is gaar als je er een satéprikker in prikt en deze er droog uit komt.

Eet lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published.