Kiwi-limoenmuffins

  • 0

Je kunt met elk soort fruit bakken, dus waarom niet met kiwi? Deze muffins zijn lekker fris, en smaken ook tropisch door de kiwi, kokos en limoen.

De combinatie van kiwi en limoen is er goed, zo bewijzen ook deze kiwi-ijsjes.

Ik was een beetje bang om de kiwi in de oven te doen. Ik dacht dat de kiwi zou veranderen in iets viezigs bruins. Het tegendeel is waar: de kiwi blijft er gewoon uitzien als kiwi 🙂 Gelukkig maar.

kiwi-limoenmuffins

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng in een kom de bloem met de bakpoeder, zout, suiker en kokos.
  3. Klop in een andere kom het ei los met de karnemelk. Voeg de gesmolten boter toe en roer goed door.
  4. Voeg het eiermengsel toe aan het bloemmengsel. Roer goed door tot een glad beslag. Roer het limoenrasp- en sap door het beslag.
  5. Verdeel het beslag over de vormpjes in een muffinbakblik. Schil de kiwi’s en snijd ze in plakjes. Verdeel de kiwiplakjes over de muffins. Druk ze een beetje het beslag in en strooi als laatste nog wat extra kokos over de muffins heen.
  6. Zet de muffins 20 tot 25 minuten in de oven.

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.