kip pesto

Kip pesto uit de oven

  • 0

Omdat het kerstdiner meestal wordt opgebouwd rondom het hoofdgerecht, is ook ons tweede recept voor Kerst een hoofdgerecht. Later volgen nog voor- en bijgerechten en (natuurlijk) toetjes. Beloofd.

Wil je met de kerst iets lekkers op tafel zetten, maar daarvoor geen uren in de keuken staan? Dan is de recept misschien wel iets voor je! Kip met pesto uit de oven. Het kost maar een heel klein beetje voorbereidingstijd, je gooit alles (vlees, groenten) in een ovenschaal en laat de oven de rest van het werk doen. Ideaal.

Vind je het nog niet kerstig genoeg, dan kun je natuurlijk ook kalkoen gebruiken. Daarnaast kun je behalve de tomaatjes ook nog extra groenten toevoegen aan de ovenschaal, zoals paprika, courgette of wortel.

Serveer er lekkere aardappeltjes bij en misschien nog een salade en je hebt in een handomdraai een heerlijk diner op de (kerst)tafel staan!

Onderstaand recept is voor twee personen, maar ook voor grote groepen is dit een fijn recept. Je doet gewoon wat meer kip in een ovenschaal en wat meer groenten. (Misschien is een extra ovenschaal dan ook handig ;))

kip pesto uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Sprenkel wat olijfolie in een ovenschaal.
  2. Snijd de kip bijna helemaal doormidden en klap de filet open als een boek. Besmeer met pesto. Herhaal voor alle kipfilets. Leg de kipfilets in een ovenschaal. Bestrooi met peper en zout.
  3. Meng voor het korstje de parmezaanse kaas (of andere pittige kaas) met het paneermeel. Verdeel over de kipfilets.
  4. Leg de trostomaatjes in de ovenschaal en besprenkel het geheel met olijfolie.
  5. Zet ongeveer 25-30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.