Kip cola

  • 1

De inspiratie voor recepten kan van vele plekken komen, maar ik denk dat dit de eerste keer is dat ik geïnspireerd ben geraakt door een droom. Ik droomde van kip cola. Vraag me niet waarom. Eenmaal wakker bleef het door mijn hoofd spoken: kipcolakipcolakipcola. Dus wat stond er ’s avonds op het menu? Juist, kip cola! En het was nog lekker ook!

Er staan verschillende recepten voor kip met cola op internet. Ik wilde graag dat het makkelijk en snel te maken was, en zo ben ik op onderstaand recept uitgekomen.Het bleek meteen het juiste recept te zijn. Het is zoet, plakkerig en echt fantastisch lekker. Een droom die werkelijkheid is geworden 😉

Je kunt de kip cola met kippenpootjes maken, maar omdat ik niet zo van kluiven hou heb ik voor dijbeenfilet gekozen. Gewone borstfilet is ook een prima keuze. Waar je geen keuze in hebt, is de soort cola die je gebruikt: dit moet de ‘echte’ cola zijn. Dus geen light, geen zero en geen max. Gebruik de cola met heel veel suikers. Hier wordt de kip namelijk het lekkerst van. En dan maakt een beetje suiker extra niet uit, toch? 🙂

kip cola

  1. Snijd de kip in stukken. Doe wat olijfolie in een pan en laat de kip dichtschroeien (gewoon even bakken). Voeg de knoflook toe (in stukjes gesneden of met een knoflookpers) en bak dit mee.
  2. Meng ondertussen de cola met de ketchup, ketjap, peper en zout. Voeg dit toe aan de kip en laat het geheel in ongeveer 30 minuten inkoken. Roer af en toe. De kip cola is klaar als de cola een wat dikker plakkerig sausje om de kip heeft gevormd.

De kip cola is lekker met groenten erbij, bijvoorbeeld broccoli of sperzieboontjes.

Eet smakelijk en moge ook al jouw dromen waar worden! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.