kikkererwtensalade

Kikkererwtensalade met feta en tomaat

  • 0

Kikkererwten zijn niet echt mijn favoriet. Verwerkt in falafel of hummus vind ik ze prima te eten, maar zo? Mwoah. Kikkererwten zijn wel hartstikke gezond, dus ik hoop ze toch ooit lekker te vinden. Daarom probeer ik vaak kikkererwt-recepten uit. En nu eindelijk met succes: met feta, tomaat en munt erbij smaken de kikkererwten heerlijk!

Mocht je dit recept herkennen, dat kan kloppen. Het komt oorspronkelijk uit een kookboek van Jamie Oliver. Zoals dat met goede recepten gaat, worden ze doorgegeven. Ik heb dit recept van een vriendin en die heeft het ook weer van een vriendin etc. Hier en daar zijn er in de overlevering wat aanpassingen gedaan. De meest recente aanpassing is door mij zelf gedaan door het weglaten van het chillipepertje. Ik houd gewoon niet zo van pittig. Vind je dat wel lekker, voel je vrij om ‘m alsnog toe te voegen!

Eet de salade met wat brood of zet ‘m op tafel bij een barbecue.

kikkererwtensalade

  1. Spoel de kikkererwten af. Snijd de tomaten in stukjes.
  2. Voeg de tomaat bij de kikkererwten. Verkruimel de feta erover. Scheur de munt en basilicum in kleine stukjes en voeg toe.
  3. Giet een scheut olijfolie bij het mengsel, voeg het sap van een halve citroen toe en bestrooi met peper en zout. Meng het geheel.

Eet smakelijk!

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.