kerst koekjes

Kerstkoekjes

  • 0

Gelukkig Nieuwjaar! Dat het fijn en gezellig jaar mag worden, met veel lekkere recepten en kookinspiratie! We vinden het erg leuk om te zien dat het aantal mensen dat onze website weet te vinden maar blijft groeien en we hebben allerlei plannen met de site die we dit jaar willen uitvoeren. Maar eerst kijken we terug op afgelopen jaar, met de top 5 meest gelezen recepten. Spannend 😉

Het is erg leuk dat je ‘aan de achterkant’ van de blog allerlei statistieken kunt zien. Zo kunnen we zien dat we (per ongeluk :)) lezers van over de hele wereld hebben en dat het op zondagen het drukst is. En natuurlijk zien we ook hoeveel bezoekers we per dag hebben en welke berichten het meest populair zijn. Omdat het nu de tijd van de lijstjes is, delen we graag onze top 5 met jullie. Stiekem zijn we ook wel een beetje verbaasd over de nummer 1 🙂 maar het is absoluut een lekker recept, dus probeer ‘m vooral, dan staan de burgers misschien volgend jaar weer op 1!

1. Mungbonenburgers
2. Kokosbollen
3. Volkoren roggebrood
4. Kruidkoek met rozijnen en pecannoten
5. Overnight oats met yoghurt

En dan gaan we nu weer over tot de orde van de dag, een recept! En, deze stonden inderdaad al eerder op de planning, maar je kunt de kerstkoekjes natuurlijk ook maken in de kerstvakantie, met pasen of op een andere willekeurige dag 😉 want dan smaken ze ook lekker.

Er gaat Golden syrup in de koekjes, wat ze een typische, zoete smaak geeft. Je kunt dit bij de grotere supermarkten vaak wel vinden, maar je kunt het ook vervangen door (dadel)stroop, honing of een andere vloeibare zoetstof. Eventueel kun je het ook weglaten en dan wat extra sinaasappelsap toevoegen als het deeg te korrelig blijft.

Geniet ervan, die goede voornemens komen later wel weer 😉

kerstkoekjes

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed tot een stevig deeg (maak eventueel eerst kleine blokjes van de boter, dat kneedt makkelijker).
  3. Bestrooi het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 5 mm dikte. Steek of snijd vormpjes uit en leg de koekjes op de bakplaat. Bak de koekjes in 10-12 minuten gaar en bruin. Let er goed op dat ze niet te bruin worden.
  4. Laat ze nog even afkoelen zodat ze uitharden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.