Kerstcake met sinaasappel en chocolade

  • 1

O, wat issie mooi! Met deze cake op tafel wordt je kerstdiner (of koffie-momentje) sowieso een succes 😉 Gelukkig smaakt de cake ontzettend lekker, dus ook als je geen kerstbomenvorm hebt, zul je met deze cake de show stelen!

In deze cake heb ik namelijk de gouden combinatie Pure chocolade & Sinaasappel gebruikt. Hoewel ik weet dat niet iedereen het me met eens is, vind ik dit persoonlijk een van de beste combi’s die er bestaat. En dan zit er ook nog zo’n heerlijke cake omheen. Kan niet beter toch?

Ik heb gebruikgemaakt van het basisrecept voor cake, maar dan een klein beetje meer, omdat de vorm erg groot is. Je kunt ook een kleinere cake maken, als je de verhoudingen maar gelijk houdt, dan komt het altijd goed.

Geniet ervan en een fijne kerst!

kerstcake

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een cakevorm in.
  2. Mix de suiker en de boter met een handmixer tot een glad en romig geheel, dit kan best een paar minuten duren.
  3. Voeg een voor een de eieren toe. Mix steeds tot het ei volledig opgenomen is, voor je een volgend ei toevoegt. Roer de rasp, het sinaasappelsap en het vanille-extract erdoor.
  4. Spatel de bloem, het bakpoeder en het zout door het beslag.
  5. Hak de chocolade fijn en schep door het beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak de cake in 45-55 minuten mooi bruin en gaar.

Bestrooi voor het serveren eventueel met wat poedersuiker.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.