Kersen-brownies

  • 0

Dit recept is een makkelijke variant van een Schwartzwalder kirsch taart. Want van makkelijk houden we bij Kruimels & Kaneel.  En van chocolade en van kersen 🙂

Misschien denk je bij jezelf: wat is een Schwartzwalder kirsch taart? Dat is een taart gemaakt van chocoladecake, kersen, slagroom en kirsch. Deze brownie met kersenvulling tikt toch aardig wat dingen daarvan af. Helemaal als je ‘m ook nog afmaakt met slagroom. Voor een feestelijke touch verdeel je er dan ook nog kersen en geraspte chocolade over. Zo lijkt het al bijna op een echte schwartzwalder kirsch taart!

Deze brownie is overigens ook lekker zonder de kersen er door heen, dus mocht je niet van kersen houden, laat ze eruit. Of probeer het met een andere fruitvulling.

kersen brownies

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakvorm van ongeveer 20×20 cm in met bakpapier.
2. Doe de boter, suiker en chocolade (in stukjes) in een pannetje en laat dit langzaam smelten op het vuur. Roer het af en toe door. Als het is gesmolten, laat het dan afkoelen.
3. Klop één voor één de eieren door het chocolademengsel. Voeg ook het vanille-extract toe en roer goed door.
4. Meng in een andere kom de bloem met het cacaopoeder, bakpoeder en zout. Voeg dit toe aan het chocolademengsel en roer tot een glad beslag. Roer de kersenvulling door het beslag.
5. Verdeel het beslag over de bakvorm en zet het ongeveer 30 minuten in de oven. Laat de brownie afkoelen op een rooster.

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.