Kastanjetaart met slagroom

  • 0

Een kastanjetaart? Dat klinkt best experimenteel voor ons, als Kruimels & Kaneel. Het komt een beetje door Cézanne; toen ze vorig jaar in Frankrijk was, nam ze van die leuke, kleine blikjes kastanjecrème mee. Wat we daarmee moesten… geen flauw idee. Uiteindelijk is het door de topping van deze taart gegaan, en die was erg lekker!

Het blikje heeft bijna een jaar in mijn kast gestaan. Geen idee wat erin zou zitten… zou het zoet zijn, of hartig? En ik vond het ook wel een gezellig blikje, dus hij mocht rustig blijven staan. Tot ik een recept zag voor een toetje met mascarpone en kastanjecrème. Dat maakte me toch wel nieuwsgierig.

Laatst ging ik naar Cézanne en dat leek me een goed moment om een taart met de kastanjecrème te maken. Omdat ik ook nog kastanjemeel had liggen (dat vind je in de natuurwinkel), deed ik dat als ‘finishing touch’ een beetje door de bodem. Het resultaat was verrassend lekker!

En de smaak van de kastanjecrème? Een beetje notig en best zoet (er zit flink wat honing doorheen). Ideaal voor toetjes en taartjes dus! Je hoeft er overigens niet helemaal naar Frankrijk – dat mag natuurlijk wel – want je kunt in de grote supermarkt of delicatessenwinkel ook kastanjecrème vinden.

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

kastanjetaart met slagroom

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een taartvorm van ca. 20 cm in.
  2. Doe de bloem, het amandelmeel en het kastanjemeel in een kom. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze met de suiker en de kaneel toe. Wrijf de boter tussen je vingers door, zodat je grove deegkruimels krijgt.
  3. Klop het ei een beetje los en voeg het toe. Kneed alles tot een zacht deeg*.
  4. Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm ermee. Zorg dat ook de randen bekleed zijn.
  5. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bak in 25-30 minuten gaar en bruin. Laat helemaal afkoelen.
  6. Besmeer de bodem met een laag chocopasta.
  7. Klop de slagroom op, voeg de kastanjecrème toe als de slagroom bijna stijf is en mix deze er goed doorheen. Verdeel de slagroom over de chocopasta.
  8. Bestrooi eventueel met geraspte choco of paaseitjes (als het pasen is 🙂

Geniet ervan!

*Heb je tijd over, leg dan het deeg nog een tijdje in de koelkast. Dan kunnen de smaken goed intrekken.

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.