kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes

  • 0

Het recept voor deze Kanelbulle, ofwel kaneelbroodjes, komt uit een Scandinavisch kookboek, en is vertaald door Hilde, (dank daarvoor!). Deze broodjes vind je overal in Noorwegen, (soms met nog meer room in het midden) en zijn erg lekker als ontbijt, of bij de koffie, of als je er gewoon zin in hebt.

Ook bij de Ikea kun je terecht voor Kanelbulle, maar zelfgemaakt is natuurlijk veel lekkerder!

kaneelbroodjes

  1. Smelt de boter en voeg de melk toe. Roer de gist er door heen. Laat het even rusten.
  2. Meng de bloem, suiker, zout en kardemom. Giet het gistmengsel erbij en kneed tot een soepel deeg. Als het heel plakkerig is, kun je meer bloem toevoegen. Laat het deeg 20 tot 30 minuten rijzen onder een doek.
  3. Rol het deeg uit tot een rechthoek met een dikte van ongeveer 1 cm dik. Laat het weer 30 minuten rusten onder een doek.
  4. Verwarm de oven voor op 250 graden.
  5. Meng voor de vulling alle ingrediënten door elkaar.
  6. Verdeel de vulling over de deeglap. Rol de deeglap op tot een worst en snijd er broodjes van met een dikte van 1 tot 1,5 cm.
  7. Besmeer de broodjes met ei en zet ze 8 tot 10 minuten in de oven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.