iced latte

Iced latte

  • 0

Als het warm weer is, drink ik graag koude koffie. Niet warme koffie die te lang heeft gestaan, maar koude koffie in de vorm van een iced latte of frozen cappucino. Het geeft me een heerlijk zomers vakantiegevoel, en met dit recept geniet ik er ook thuis van!

Ik drink mijn koffie zwart. Heel soms met melk, maar nooit met suiker. Koude koffie met melk vind ik wel oké smaken, maar het smaakt niet als de iced lattes die je bij de bekende koffieketens kan kopen. Het missende wondermiddel bleek toch suiker te zijn. Met een schepje suiker smaken mijn iced lattes precies goed. Welkom vakantiegevoel 🙂

In bekende koffieketens doen ze crushed ice (van die kleine stukjes ijs) door de ijskoffie. Ik durf dat mijn blender niet aan te doen en ik heb niet genoeg agressie in mij om de ijsblokjes zelf kapot te slaan. Gelukkig werken ‘gewone’ ijsklontjes ook prima om je drankje koel te houden en is crushed ice nergens voor nodig.

De beste verhouding voor een iced latte is gelijke delen koffie als melk. Let wel dat dit de beste verhouding voor mij is. Experimenteer om voor jou tot de beste verhouding te komen (meer koffie of meer melk). En heb je de smaak te pakken met het experimenteren: probeer ook eens een iced latte met amandel- of kokosmelk!

iced latte

  1. Zet sterke koffie of espresso zoals je dat normaal ook doet. Laat de koffie afkoelen en zet het in de koelkast om koud te worden.
  2. Vul een glas voor de helft met ijsklontjes. Giet hier gelijke delen koude koffie en koude melk overheen.
  3. Voeg een schep suiker toe (ik gebruik rietsuiker) en roer de ijskoffie door.

Geniet ze!

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.