Hugo (cocktail)

  • 0

Het is heerlijk weer buiten, echt terrasweer! De terrassen gaan bijna weer open, maar of dat nu zo gezellig is? Je moet reserveren, 1,5 meter uit elkaar zitten en binnen een bepaalde tijd weer weg zijn zodat de volgende terrasgangers kunnen aanschuiven. Kun je beter op je eigen terras zitten met je eigen zomerse drankje gemaakt van je eigen gemaakte vlierbloesemsiroop 🙂 De vlier bloeit weer overal in Nederland. Mocht je er geen in de tuin hebben staan, loop dan een rondje door de buurt en je komt vast een vlier ‘in het wild’ tegen waar je een paar schermen bloesem vanaf kunt plukken. Het recept voor de vlierbloesemsiroop vind je hier.

Deze cocktail heet Hugo (geen idee waarom) en wordt oorspronkelijk gemaakt met prosecco. Ik vind het lekker met elke witte wijn, dus mijn advies is gewoon wijn welke je in huis hebt te gebruiken, of dit nu prosecco is of een andere witte wijn. Het prikkeltje uit de prosecco zit ook in het prikwater wat je in de cocktail doet.

Het voordeel van dit zomerse drankje is dat je zelf bepaalt hoeveel wijn (oftewel alcohol) je erin doet, dus je kunt prima de hele dag genieten zonder dat de alcohol direct naar je hoofd stijgt. Voor een alcoholloze versie gebruik je wijn zonder alcohol. Of je laat de wijn weg. Vlierbloesemsiroop met prikwater, ijsblokjes en munt (en eventueel een schijfje limoen?) is ook erg lekker en verfrissend!

hugo cocktail

Doe de ijsklontjes in een mooi glas. Schenk hier de wijn. prikwater en vlierbloesemsiroop over en roer even door. Maak af met wat muntblaadjes en het genieten in de zon kan beginnen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.