Honingcake

  • 0

Als ik een recept met maar twee of drie ingrediënten zie, dan word ik enthousiast. Zo ook dit recept: een cake met slechts drie ingrediënten! Wat?! Met honing, amandelen en eieren maak je deze heerlijke luchtige honingcake. De cake smaakt, hoe kan het ook anders, heel erg naar honing. Kies dus een honing uit die je ook lekker vindt om zo direct uit de pot te eten.

Deze honingcake is gluten- en lactosevrij. Om makkelijker meer recepten te vinden die glutenvrij, lactosevrij of vegan zijn, heb ik icoontjes gemaakt waar je op kan klikken. Wanneer je op de computer de website bekijkt staan ze in de rechterkolom. Op je telefoon moet je naar beneden scrollen (ze zijn niet te missen, want op je mobiel zijn de icoontjes niet subtiel klein). Dit recept is niet vegan, omdat honing en eieren dierlijke producten zijn.

Nog een gluten- en lactosevrij recept met slechts drie ingrediënten proberen? Maak dan deze overheerlijke hazelnootkoekjes.

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een springvorm of bakvorm van 20 cm met bakpapier of vet deze in (let op: gebruik voor een lactosevrije cake olie).
  2. Maal de amandelen fijn (indien je geen amandelmeel gebruikt) in een keukenmachine. Meng daarna met de eidooiers en honing.
  3. Klop in een andere kom met een mixer de eiwitten stijf. Het eiwit is goed genoeg opgeklopt als het glanzend wit is en je de kom op de kop kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt. 
  4. Spatel voorzichtig, om geen luchtigheid te verliezen, het amandel-eidooier-honing mengsel door de eiwitten heen tot een luchtig egaal beslag.
  5. Verdeel het beslag over de vorm en zet 20 tot 25 minuten in de oven.

Geniet ervan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.