herfststoof met wortel

Herfststoof met wortel

  • 0

Zo. Het is herfst. Het regent. Het waait. En het is koud. Echt herfst dus. Terwijl het 2 weken terug nog zonnig, warm en 25 graden was. Wat een verschil! Maar, eigenlijk vind ik het wel lekker zo. Rond deze tijd van het jaar ben ik ook wel klaar met de zomer. Het is tijd om naar binnen te gaan, de kaarsjes aan te doen en veel appeltaarten te bakken. Of om stoofpotjes te maken. Zoals deze herfststoof met wortel, ui en palmkool uit eigen tuin. Met een ‘Oosters’ twistje door de kruiden en sinaasappel. Laat die herfst maar komen, met dit soort gerechten wil je de deur niet meer uit 🙂

Voor dit gerecht hoef je natuurlijk geen moestuin te hebben, je haalt alles zo bij de supermarkt 😉 Palmkool heet ook wel zwarte kool of cavolo nero. Je vindt het meestal bij natuurwinkels, maar je kunt het ook vervangen door boerenkool. Daar lijkt het ook qua smaak wel een beetje op, palmkool is vooral wat steviger.

We aten dit gerecht als lunch, met bulgur erbij. Maar het is ook lekker met bijvoorbeeld couscous of (stevige) volkorenrijst. We lunchten er twee dagen van, dus onderstaande hoeveelheden zijn goed voor 3-4 grote porties.

herfststoof met wortel

  1. Snipper de ui en bak de ui in een (braad)pan met dikke bodem een beetje aan. Voeg ook de komijn en koriander toe en bak nog even mee.
  2. Schrap ondertussen de wortels en snijd ze in blokjes. Voeg toe aan de ui en laat even bakken.
  3. Snijd ondertussen de paprika in stukjes. Was de palmkool, haal de dikke nerven eruit en snijd het blad fijn.
  4. Voeg de paprika met de palmkool, de tomatenstukjes, de sinaasappel, de stroop en de kaneel toe. Roer even door en laat zo’n 20 minuten sudderen tot de wortel zachter wordt.
  5. Snijd de abrikozen in stukjes en giet de kikkererwten af. Voeg toe aan de pan en laat nog 5 minuten mee sudderen.
  6. Serveer met rijst of bulgur en geniet ervan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.