Hazelnootkoekjes

  • 0

Deze hazelnootkoekjes zijn de allerlekkerste koekjes die ik ooit gebakken heb. En misschien wel die ik ooit gegeten heb. Waarom wist ik nog niet eerder van het bestaan van deze koekjes af? Ik kan me nu al geen leven meer zonder deze koekjes voorstellen. Het recept deel ik graag met jullie, want ik gun jullie deze overweldigende koekjes-ervaring ook 😉

Ik hou van recepten met heel weinig ingrediënten. Dit recept voldoet daar ook aan: slechts drie ingrediënten heb je nodig om dit superlekkere koekje te maken. Boter en bloem zitten er niet in, waardoor deze hazelnootkoekjes ook geschikt zijn voor mensen met een lactose- en/of glutenintolerantie.

Ik heb de smaak te pakken en ik heb nu al zin om dit recept met andere noten te proberen. Pinda en chocolade ga ik zeker uitproberen. Als het wat is, zie je het binnenkort op Kruimels & Kaneel! Mochten jullie ook lekkere variaties hebben, dan lees ik het graag in de reacties 🙂

Het recept is voor 12 overheerlijke hazelnootkoekjes. Meer als je kleinere koekjes maakt.

hazelnootkoekjes

1. Spreid de hazelnoten in een enkele laag over een bakplaat. Rooster de hazelnoten in de oven (180 graden) in ongeveer 10 tot 15 minuten tot ze licht gebruind zijn. Laat ze afkoelen.
2. Vermaal de hazelnoten fijn in de keukenmachine. Heb je geen keukenmachine, snijd de noten dan fijn met een mes en/of doe de stukjes hazelnoot in een plastic zakje en sla de hazelnoten fijn met een deegroller of een hamer. (Ik weet niet zeker of deze methode werkt (ik heb een keukenmachine), maar ik kan me voorstellen dat je de hazelnoten zo fijn krijgt).
3. Verwarm de oven voor tot 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
4. Scheid het ei (als je dit nog niet gedaan had) en klop het eiwit stijf met een mixer. Het eiwit is stijf genoeg als er pieken van het eiwit zijn gevormd en je de kom op z’n kop kan houden en het eiwit er niet uit valt.
5. Meng de hazelnoten met de suiker. Spatel dit voorzichtig door het opgeklopte eiwit.
6. Verdeel met een eetlepel 12 hoopjes van het beslag op de bakplaat. Zorg voor genoeg ruimte tussen de hoopjes, want de koekjes gaan uitlopen in de oven.
7. Bak de koekjes in ongeveer 30 minuten gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

Enjoy!

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.