haverwafels

Haverwafels

  • 0

We hebben je gewaarschuwd, 2017 wordt voor ons het jaar van de wafels! We plaatsten het eerste wafelrecept in 2016, om het jaar mee af te sluiten en aangezien we nu allebei een wafelijzer hebben, zullen er nog vele volgen. Om te beginnen deze best-wel-gezonde haverwafels!

Ik heb mijn wafelijzer nog maar een paar weken, dus het was eerst de uitdaging om een mooi basisrecept te vinden. Mijn basisrecept is heel anders dan de variant van Cézanne, daar kom ik later nog wel op terug 🙂 Nadat ik verschillende porties van deze wafels had gemaakt, begon het natuurlijk te kriebelen: wat voor wafels zou ik nog meer kunnen maken?

Omdat ik niet altijd van die zoete wafels wil maken (ook nog iets met goede voornemens), bedacht ik een recept zonder suiker en boter. In plaats van bloem gebruikte ik havermeel, dit maak ik zelf door havermout fijn te malen in de blender, maar je kunt het ook in de natuurwinkel of grotere supermarkt vinden.

De haverwafels zijn heel neutraal van smaak, waardoor ze ideaal zijn om mee te ontbijten of lunchen, zodat je er allerlei toppings op kunt doen.

Enjoy!

haverwafels

  1. Verwarm het wafelijzer vast voor.
  2. Doe het havermeel met het lijnzaad, het bakpoeder en het zout in een kom en meng met een garde door elkaar.
  3. Voeg de eieren, de yoghurt en tweederde van de melk toe en roer alles tot een beslag. Voeg langzaam de rest van de melk toe, tot het beslag mooi vloeibaar is, ongeveer zoals dik pannenkoekenbeslag.
  4. Bak de wafels volgens de aanwijzingen van jouw wafelijzer en beleg ze met toppings naar keuze.
2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.