havermoutmuffins

Havermoutmuffins

  • 0

Pasen staat weer voor de deur en dat betekent dat we deze week extra veel recepten gaan plaatsen die allemaal een plekje op tafel verdienen tijdens de paasdagen. Nummer 1 in de serie zijn deze havermoutmuffins!

Het geheime ingrediënt in deze muffins is Griekse yoghurt, dat ervoor zorgt dat de muffins lekker zacht van smaak en smeuiig worden. En omdat het Pasen is, mag de chocolade natuurlijk niet ontbreken. Weet je al bij voorbaat dat je niet van je overschot aan paaseitjes af gaat komen, dan kun je natuurlijk ook 50 gram stukgehakte paaseitjes aan het beslag toevoegen.

Wij vinden ze erg geschikt bij een kop koffie, maar sluiten niet uit dat ze ook erg lekker zijn als ontbijt, of als brunch. Of gewoon wanneer het jou uitkomt. Zo lang je ze maar niet gaat verstoppen 😉

Smakelijk!

havermoutmuffins

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een muffinbakblik met 6 holtes in (of gebruik muffinvormpjes).
  2. Smelt de boter in een pannetje.
  3. Meng de bloem met de havermout, het bakpoeder, kaneel en zout.
  4. Klop het ei los met de suiker. Voeg de gesmolten boter en het vanille-extract toe en mix goed. Voeg dan het bloemmengsel toe en roer tot een beslag.
  5. Roer de Griekse yoghurt door het beslag en voeg de chocoladestukjes toe. Verdeel het beslag over het bakblik.
  6. Voor het streusel (bovenkant) smelt je de rest van de boter. Meng de suiker en de havermout erdoor tot je grove kruimels hebt. Verdeel over de muffins en druk het streusel een beetje in het beslag.
  7. Bak de muffins in 18-20 minuten gaar in de oven.

 

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.