havermoutje

Havermoutje

  • 0

In deze gezonde maand bij Kruimels & Kaneel willen we jullie niet alleen ideeën geven voor gezonde recepten, maar ook laten weten waar onze inspiratie vandaan komt. Die komt vooral uit een combinatie van internet, bladen, mijn eigen verzinsels en uit boeken natuurlijk. Zoals Havermoutje, een boek vol recepten waarin havermout meestal de hoofdrol speelt.

Dit boek stond al meer dan een jaar bij me op de plank, zonder dat ik er ooit iets uit gemaakt had. Niet omdat de recepten me niet aanspraken, maar omdat ik eigenlijk niet zoveel rechtstreeks uit kookboeken maak.

Maar ik had er al vaak doorheen gebladerd en er staken een heleboel briefjes uit, bij recepten die ik wel eens wilde proberen. Toen er laatst een vriendin langskwam om te bakken, heb ik het boek erbij gehaald en het speltbrood met kastanjemeel gemaakt. Die was lekker!

Inmiddels heb ik meerdere recepten geprobeerd en ben ik erg enthousiast over het boek. Vooral de broodrecepten vind ik erg goed. Maar ook de noten-rozijnencake die ik laatst maakte smaakte prima.

Zoals de titel al doet vermoeden, draait het om havermout. In ieder recept zit havermout; soms als basis, soms als onderdeel, maar het zit er altijd in. Van havermoutpap tot haverpasta en alles ertussenin. Echt een aanrader!

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.