De lekkerste koekjes om zelf te maken, zeker omdat je steeds kunt variëren met de ingrediënten. Omdat je eerst het basisdeeg maakt, en daarna pas de extra ingrediënten toevoegt, kun je ook makkelijk in één keer verschillende ‘smaken’ maken.
Houd er wel rekening mee dat de hoeveelheid extra ingrediënten die je toevoegt, van invloed is op de vastheid van de koekjes. Als je bijvoorbeeld 175 gr. noten toevoegt, zullen de koekjes brokkeliger zijn en eerder uit elkaar vallen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de boter. Roer de suiker en het ei door de boter.
- Voeg de bloem, havervlokken, bakpoeder en zout toe en roer dit door elkaar.
- Voeg ook de extra ingrediënten toe. Meng het vervolgens met je handen tot een samenhangend deeg.
- Vorm platte koekjes van het deeg en leg deze op een bakplaat.
- Bak ze in 15 – 20 minuten mooi bruin. De koekjes zijn dan nog niet knapperig! Pas als ze afkoelen worden de koekjes hard.
Variatietip: gebruik in plaats van de boter 100 gram tahin (of een combinatie van beiden)!
Leave a Reply