Haver-kokoskoekjes

  • 0

Alvast een waarschuwing; van deze koekjes kun je niet afblijven. Ze zijn zo lekker dat je er instant-gelukkig van wordt. Dus hoe meer je ervan eet, hoe gelukkiger je wordt. Hoe mooi is dat! (Ergens zit er een foutje in de logica… maar dat geeft niet ;))

De koekjes ontstonden als experiment. Ik wou een soort zandkoekjes met kokos maken, maar ergens besloot ik dat het wel leuk was om in het kokosthema te blijven en ook kokosolie en kokosbloesemsuiker te gebruiken. Het deeg werd een beetje onsamenhangend, dus ik gebruikte een lepel om bolletjes te scheppen. Het resultaat waren de lekkerste koekjes ooit! Echt waar 🙂

Ze zijn heel krokant, bijna bros, aan de buitenkant en een beetje chewy helemaal vanbinnen. En ze smaken heerlijk. Oke, ik ben wel heel lyrisch nu… maar ik wil je er gewoon graag van overtuigen om ze te maken. Echt waar. Doe het!

En geniet ervan! 🙂

haverkokoskoekjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe alle ingrediënten in een kom en meng met je handen tot een plakkerig, maar niet heel samenhangend deeg. Schep met een (ijs)lepel bolletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat.
  3. Bak de koekjes in 10 minuten gaar en bruin.
  4. Laat ze helemaal afkoelen, dan worden ze lekker knapperig.

ps: als je glutenvrije havermout gebruikt, zijn de koekjes glutenvrij!

Leave a Reply

Your email address will not be published.