Hangop met mandarijn

  • 1

Natuurlijk had ik al vaker gehoord en gelezen dat het niet zo ingewikkeld is om hangop te maken. Maar dat het zó makkelijk was en toch zo lekker, dat had ik niet verwacht. Voor deze hangop met mandarijnen hoef je eigenlijk niks te doen. En het resultaat? Dat smaakt supergoed!

Eigenlijk had ik tot een jaar geleden nog nooit hangop gegeten. Het klinkt ook niet echt verleidelijk: hangop… een raar woord voor iets dat je kunt eten. Maar toch hoorde ik best vaak dat het lekker was en ineens hadden we het ook zelf in huis, gewoon zo’n beker van de supermarkt. Best lekker eigenlijk.

Vorige week had ik kleine toefjes hangop bij m’n toetje in een restaurant. De smaak was zo vol en romig dat ik gisteren besloot om het toch eens zelf te gaan maken. Het voelt een beetje raar om yoghurt op een theedoek te gieten, maar dat maakte allemaal niet meer uit toen ik het eenmaal geproefd had. Doordat er zoveel vocht uit de yoghurt lekt, wordt het veel vaster en voller van smaak. Echt het proberen waard!

hangop met mandarijn

  1. Neem een pan waar je het vergiet in kunt hangen, zonder dat deze de bodem raakt. Er komt verrassend veel vocht uit de yoghurt, dus zorg dat er behoorlijk wat ruimte is tussen de bodem van de pan en het vergiet.
  2. Maak de theedoek nat onder de kraan en wring ‘m uit. Leg de theedoek in het vergiet en schenk hier vervolgens de yoghurt in. Dek af met folie of met het deksel van de pan en zet het geheel ongeveer 8 uur in de koelkast.
  3. Schep of schud de hangop in een kom en roer eventueel een keer door. Je kunt de hangop natuurlijk ook naturel eten of op smaak brengen met ingrediënten naar keuze.
  4. Voor hangop met mandarijn snijd je twee mandarijnen doormidden. Pers ze uit boven de hangop en roer alles goed. Houd je van zoet, dan kun je nog een beetje suiker of honing toevoegen.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.