Haagse Bluf

  • 0

Met slechts drie ingrediënten maak je een echt Hollands toetje: Haagse bluf. Waar die naam vandaan komt? Het toetje lijkt misschien heel wat, maar het is eigenlijk alleen maar lucht (opgeklopt eiwit). Wat dit verder met de bewoners van Den Haag te maken heeft, laat ik in het midden 😉

Onderstaand recept is voor 4 personen. De Haagse bluf kun je zo eten, maar het is nog lekkerder met lange vingers. Heb je het toetje graag zoeter of met meer bessen-smaak? Voeg dan 200 gram suiker en/of 200 ml bessensap toe. Mocht het eiwit-kloppen niet helemaal gaan zoals je wilt: gooi het niet weg, het is nog steeds lekker! Je kunt geklopte slagroom toevoegen en het zo opeten, of het in de vriezer bewaren: Haagse bluf ijs is ook erg lekker!

Let op: aangezien er rauw eiwit in dit toetje verwerkt zit, is het niet geschikt voor de YOPI’s onder ons. YOPI staat voor: Young (jonge kinderen), Old (ouderen), Pregnant (zwangeren) en Immunodeficient (immuungecomprimeerden).

haagse bluf

  1. Klop de 2 eiwitten op met een mixer. Eiwitten houden niet van vet, zorg er dus voor dat alle spullen die je gebruikt vetvrij zijn. Dit kun je doen door alles goed te wassen met heet water en zeep en/of door de spullen met een doekje met citroensap af te nemen.
  2. Wanneer er lichte pieken ontstaan in het eiwit, voeg je schepje voor schepje de suiker toe. Blijf mixen tot het schuim in pieken aan de mixer blijft hangen en als je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het schuim beweegt.
  3. Vouw nu voorzichtig het bessensap door het schuim met behulp van een spatel.
  4. Schep de Haagse bluf in glaasjes en serveer direct.

Enjoy!

 

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.