Groenten met bonensaus

  • 0

Dit jaar ben ik meer veganistisch aan het eten. Waarom? Omdat ik dat een leuke creatieve uitdaging vind! Naast dat ik deze bosvruchtencake al vijf keer heb gemaakt (zo lekker en makkelijk!), ben ik nu ook helemaal fan van dit recept van groenten uit de oven met bonensaus. Bonensaus klinkt misschien niet direct heel erg lekker, maar het is eigenlijk gewoon een soort hummus. De bonensaus maakt de groenten op magische wijze nog zo veel lekkerder dan ze al zijn. Eet het met een vegan schnitzel of burger en je bent hebt een mooi veganistisch avondmaal. Ik zeg top!

Voor de groenten heb ik gekozen voor courgette, paprika (kies een leuke kleur!), rode ui en tomaat. Maar eigenlijk kun je elke groenten kiezen die je wil. Zo kun je bijvoorbeeld ook voor pompoen, aubergine, broccoli en/of wortel gaan. Alles is lekker samen met de bonensaus. Had ik al gezegd dat ik fan ben van de bonensaus? De bonen in de bonensaus zijn cannellinibonen uit een blik. Je kan ook witte bonen gebruiken, die zijn iets milder van smaak.

Dit recept is voor twee personen. Zin in meer veganistisch avondeten? Maak dan ook eens deze spinaziepasta of deze Mexicaanse quinoa.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de courgette, paprika, ui en tomaten in grove stukken en leg in een ovenschaal. Voeg olijfolie, peper en zout toe en schep door elkaar.
  3. Zet de groenten 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  4. Maak in de tussentijd de bonensaus. Snijd het knoflookteentje fijn. Giet de bonen af en doe ze samen met de knoflook in een blender. Giet er wat olijfolie bij en mix tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de bonensaus over de borden. Schep de ovengroenten erop.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.