Groente(afval) voor konijnen

  • 0

Gisteren in de finale van Heel Holland Bakt (allemaal gekeken natuurlijk?) zei André van Duin het volgende: ‘Een dierenarts, die ook nog taart kan bakken; hoe leuk wil je het hebben?’ En in het kader van die opmerking wil ik (Cézanne, een dierenarts die ook nog taart kan bakken) jullie graag laten weten welke groente je wel en welke je niet aan je konijn kunt geven.

Misschien denk je, wat heeft dit nou weer met Kruimels & Kaneel te maken? Nou het volgende: Als je één van onze recepten hebt gemaakt, kan het zijn dat je groente overhoudt wat je niet meer gebruikt. Bijvoorbeeld courgette, broccoli of paprika. Dit groente-afval kun je in de GFT-bak gooien óf (en dat doe ik) je geeft de restjes aan je konijn!

Niet alle groenten zijn echter geschikt om aan een konijn te geven. Op onderstaand plaatje is te zien welke groenten je veilig aan je konijn kunt geven en welke groenten je toch beter in de GFT-bak kunt gooien. Laat konijnen eerst wennen aan de groente. Sommige konijnen kunnen zonder problemen heel veel groente eten, terwijl andere konijnen al van een klein beetje last van hun darmen krijgen. Let hier dus goed op!

Leuk detail: het konijn op het plaatje is mijn eigen konijn Frits (inclusief zijn typische ‘ik-wil-eten’-blik).

groenten-voor-konijnen

Leave a Reply

Your email address will not be published.